top of page

Vad betyder servering för mig?Jag är helt ny på Catermate i Åbo och även i serveringsbranschen. Därför ser jag otroligt mycket framemot att lära mig mer om servering och allt omkring det. Just nu betyder servering för mig en ny start på en ny bransch och ett arbete som uppskattas mycket då prestationen är god. Jag har jobbat inom kundbetjäning i flera år och ser därför även servering som kundbetjäning på hög nivå. Jag kan utveckla min kundbetjäningskunskap inom denna bransch på ett helt annat sätt än till exempel fortsatt arbete i en livsmedelsbutik. Jag har velat jobba som servitör ett bra tag eftersom jag anser att servitören kan påverka kundens dag/kväll märkvärdigt mycket. Mitt mål inom serveringen är att förstås betjäna kunden på bästa sätt, med en positiv attityd och inställning till arbetet. Som kund uppskattar jag en servitör som gör sitt bästa, är kunnig och positiv. Servering behöver enligt mig inte vara perfekt, allt behöver inte gå som en dans på rosor. Jag tror att man kommer långt med den positiva inställningen och vänlighet.


Orsaken till att jag vill servera ligger i ett exempel från förra sommaren. På sommaren var jag ute och åt med några vänner på en restaurang och vi hade en servitör, som tydligt var ny inom branschen, som var okunnig, omotiverad och snäste då vi ställde frågor om maten och då vi påpekade att vi fått fel drinkar. Händelsen i fråga fick mig att tänka på hur jag själv, som servitör, skulle ha hanterat situationen och det var definitivt inte på detta sätt. Summa sumarum betyder servering för mig kundbetjäning med positiv attityd, kunnighet och vänlighet som kan resultera i att kunderna eller gästerna har ett lyckat och smidigt löpande evenemang.


Sandra Weckström

26 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page